Het primaat van de ratio en het getal - De BV meerdanCOMMUNICATIE
15613
post-template-default,single,single-post,postid-15613,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Het primaat van de ratio en het getal

De verdwijnende hemel

Hermann von der Dunk (1928 – 2018), historicus

De voortschrijdende technologie en “‘het dictaat van ratio en getal”, zo beschrijft de onlangs overleden historicus Von der Dunk, leidt daarnaast ook tot een ”infantiele” en ”sentimentele” cultuur waaruit ”het heimwee spreekt naar de verloren zekerheden van het kindersprookje die het geloof niet langer biedt”.

Innovatie en de haast almachtige kracht die techniek door sommigen wordt toegeschreven kunnen door geen scherpere bril worden bezien dan die van Von der Dunk.

Daarmee komen we aan het wezenlijke van wat ons maakt en bindt: relaties, communicatie, emoties en gevoelens. Binnen dat geheel, brengen wij onze communicatie- en organisatieadviezen uit: aan, voor en samen met mensen. Technologie is daar soms een hulpmiddel bij, soms ook helemaal niet.